Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/01/2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε : Πέμπτη, 31-01-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
IMAGE-1.jpeg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30_01_2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Ο Δήμος Κω προχωρά, άμεσα, στην προσωρινή αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού με ξύλινη κατασκευή. Τα σχέδια παρουσιάστηκαν σήμερα στη συνάντηση στο Δημαρχείο.”

Η καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης του λιμανιού, αναγκάζει το Δήμο Κω να προχωρήσει άμεσα σε μια αισθητική παρέμβαση προσωρινής αποκατάστασης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης, και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κοκκαλάκης παρουσίασαν σήμερα το σχέδιο παρέμβασης στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο επικεφαλής της παράταξης “Δίεση” κ. Ζερβός, ο εκπρόσωπος της παράταξης “Όραμα” κ. Φραγκούλης, ο κ. Καλλούδης από τους Ανεξάρτητους και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρυσουλάκης. Ο κ. Παυλίδης και η κ. Μακρή απουσίαζαν εκτός Κω.

Ο Δήμαρχος ρητά δήλωσε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Οι εργασίες αποκατάστασης προβλέπουν τη δημιουργία ξύλινου πλαισίου υποστήριξης και ξύλινου δαπέδου ενώ σε σημεία με μεγάλη υψομετρική διαφορά θα κατασκευαστούν σκαλοπάτια.

Θα υπάρξουν τρεις ζώνες παρέμβασης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη και κυρίως στα σημεία που υποχώρησε το δάπεδο λόγω του σεισμού.

Σε δήλωση του, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης τονίζει:

“Η Κως δεν μπορεί για δεύτερο καλοκαίρι να έχει αυτή την εικόνα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη, από τη στιγμή που είναι αμφίβολη η έναρξη των έργων και μπαίνουμε στο Φεβρουάριο.

Η καθυστέρηση στην παρέμβαση του Λιμενικού Ταμείου οφείλεται στις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι το έργο της αποκατάστασης, που είναι ευθύνη του Υπουργείου, θα ξεκινούσε από μέρα σε μέρα. Πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Αναλαμβάνουμε δράση και θα προχωρήσουμε σε αισθητική αποκατάσταση των ζημιών, με ξύλινη κατασκευή. Είμαστε έτοιμοι και τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, εφ’ όσον και το αρμόδιο Υπουργείο μας δώσει έγκαιρα τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Είναι μία παρέμβαση που έχει τη συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών. Ο Δήμος τολμά και μπαίνει μπροστά για να δώσει λύση για να αλλάξουμε μια εικόνα που μας πληγώνει όλους και δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση της παρέμβασης αυτής.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω