Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2021
2020
2019
2018
2017
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

Δελτίο Τύπου 21/09/2020 Σημαντικά θέματα για την Κω στις συναντήσεις Δημάρχου στην Αθήνα.

Δημοσιεύτηκε : Τρίτη, 22-09-2020
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
2020 9 18 Νικηταράς Θεοδόσης Κοντοζαμάνης Βασίλης.jpg
2020 9 21 ΔΤ σημαντικά θέματα για την Κω στις συναντήσεις Δημάρχου στην Αθήνα.doc

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γεμάτη ατζέντα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην Αθήνα

Σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα, που αφορούν την ανάπτυξη και πρόοδο της Κωακής κοινωνίας, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Καταρχήν, σε συνάντηση του με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Δήμαρχος Κω εξέθεσε την κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο του νησιού μας, όπου ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), σε μια περίοδο που, σε περιοχές πολύ μικρότερες πληθυσμιακά, έχουν δημιουργηθεί ήδη τέτοιες αλλά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ώρα που σύσσωμη η τοπική κοινωνία δίνει τη μάχη της οικονομικής επιβίωσης, η Ιπποκρατική Κως ακόμα διεκδικεί τα αυτονόητα.

Σε αυτή τη λογική, ο Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε για μια ακόμα φορά, ότι η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου νοσοκομείου είναι όσο ποτέ άλλοτε υπαρκτή.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά, τόσο με το ζήτημα της ΜΑΦ όσο και με τη δυνατότητα κατασκευής νέου Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Κω είχε επίσης συνάντηση με τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, για την υποστήριξη των προτάσεων χρηματοδότησης που έχει ήδη υποβάλλει ο Δήμος μας. Οι προτάσεις αφορούν στη χρηματοδότηση ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού για πέντε (5) παιδικές χαρές και στην εκκαθάριση του κτιρίου που στέγαζε το Οινοποιείο από υλικά αμιάντου.

Τέλος, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΤ για γνωμοδότηση σχετικά με τη δυνατότητα επισκευής του εγκαταλειμμένου κτιρίου του Δήμου στα «Θερμά», μετά και από τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από το Δήμαρχο Κω, θετικά αποφάνθηκαν τα μέλη της.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, μετά από μια πενταετία απαξίωσης και αδιαφορίας για το συγκεκριμένο κτίριο, μοναδικό στην περιοχή.

Η έγκριση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος μας στην επισκευή και την πλήρη ανακαίνιση του, δίνοντας κατεύθυνση αναζωογόνησης μιας από τις πλέον επισκέψιμες και μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχής του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σήμερα βρίσκεται στη Σύρο, για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).

Γραφείο Τύπου