Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2021
2020
2019
2018
2017
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

Δελτίο Τύπου 07/12/2020 Πρόσκληση σε Διαπαραταξιακό

Δημοσιεύτηκε : Δευτέρα, 07-12-2020
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
2020 12 07 Πρόσκληση Δημάρχου για Διαπαραταξιακό.pdf
2020 12 07 ΔΤ πρόσκληση σε Διαπαραταξιακό.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου, για αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 13.00, ώστε να συζητήσουν εκ νέου την προοπτική συγκρότησης του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Κω – Αστυπάλαιας – Νισύρου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ως συνέχεια προηγούμενης πρόσκλησης από τις 20 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Κω σημειώνει ότι δεν πρέπει να χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για το νησί μας και αναφέρει πως είναι γνωστή η δυσκολία να δημιουργηθεί ένας τέτοιος Φορέας, φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα ότι μέχρι σήμερα δεν έγινε εφικτό να αντικατασταθεί ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τονίζει χαρακτηριστικά «όταν μέσα στο 2021 αναμένεται η εκκίνηση του Ταμείου Ανάπτυξης και η ταχεία εισροή Ευρωπαϊκών πόρων, είναι άδικο για το νησί μας να μη μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες.»

Παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή – πρόσκληση του Δημάρχου Κω.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την απόρριψη του προσχεδίου Καταστατικού του υπό σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Κω – Αστυπάλαιας – Νισύρου, θεωρώ ότι καλό είναι να συζητήσουμε εκ νέου τις δυνατότητες που διαμορφώνονται, ώστε να μη χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για το νησί μας.

Γνωρίζετε, ως ενδεικτικό παράδειγμα, πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί ένας τέτοιος Φορέας, όταν για πολλά χρόνια δεν έγινε εφικτό να αντικατασταθεί ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού.

Τώρα που έχουμε αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε για κανέναν λόγο.

Όταν είναι γνωστό πως, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, δημιούργησαν τέτοια αναπτυξιακά σχήματα, εκμεταλλευόμενοι το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Όταν μέσα στο 2021 αναμένεται η εκκίνηση του Ταμείου Ανάπτυξης και η ταχεία εισροή Ευρωπαϊκών πόρων, είναι άδικο για το νησί μας να μη μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες.

Ως δημοτική αρχή, σε συνέχεια της υπ’ αρ.πρωτ. 30527/20-11-2020 πρόσκλησης σε Διαπαραταξιακό, σας καλώ να συζητήσουμε αυτή την προοπτική, αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 13.00, στο γραφείο Δημάρχου.

Σημείωση : η συνάντηση γίνεται με συμμετοχή μικρότερη των επτά ατόμων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Παρακαλώ να προσέλθετε με μάσκα για την τήρηση των κανόνων προστασίας από τον Covid-19.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Γραφείο Τύπου