Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2021
2020
2019
2018
2017
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

Δελτίο Τύπου 22/10/2021 Επιστολή Δημάρχου στο Διοικητή ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε : Παρασκευή, 22-01-2021
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
2021 01 22 ΔΤ επιστολή Δημάρχου στο Διοικητή ΕΦΚΑ.doc

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσει η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της Κω, που καλούνται να μετακινηθούν στη Ρόδο, προκειμένου να ελεγχθούν στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., ζητάει ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με επιστολή του στο Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. Χρήστο Χάλαρη.

Ο Δήμαρχος Κω προτείνει να λυθεί το πρόβλημα με τακτική λειτουργία Υγειονομικής Επιτροπής στην Κω, ανά δίμηνο ή έστω τρίμηνο, η οποία μπορεί να καλύψει και τους κατοίκους των άλλων νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά:

Κύριε Χάλαρη,

είναι ίσως προσβλητική για κάθε νησιώτη, η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλει ο Ε.Φ.Κ.Α. στους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) και κατοικούν σε ακριτικά νησιά, όπως η Κως.

Ο Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, που οι ίδιοι χρηματοδοτούν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αντί να τους διευκολύνει τους καταπονεί.

Αναφέρομαι στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνεδριάζουν σχεδόν αποκλειστικά στη Ρόδο, υποχρεώνοντας φτωχούς συμπολίτες μας, που συνήθως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να μετακινούνται οι ίδιοι και σε πολλές περιπτώσεις συνοδός τους, με σοβαρό οικονομικό κόστος.

Πρόκειται για εκατοντάδες πολίτες της Κω και άλλων νησιών, που έχουν ανάγκη τον έλεγχο των σχετικών επιτροπών, προκειμένου να τους καθοριστεί ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας ή άλλες κοινωνικές και οικονομικές παροχές που δικαιούνται (προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ κ.α.).

Η τελευταία περίοδος που λειτούργησε τέτοια Επιτροπή στην Κω ήταν τον Ιούνιο του 2020, έκτοτε συνεχίζονται οι μετακινήσεις στη Ρόδο.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με τακτική λειτουργία Υγειονομικής Επιτροπής στην Κω, ανά δίμηνο ή έστω τρίμηνο, η οποία μπορεί να καλύψει και τους κατοίκους των άλλων νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου.

Στην Κω υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στο κτίριο του Ε.Φ.Κ.Α., τόσο από άποψη χώρου όσο και διαθέσιμου διοικητικού προσωπικού να στηρίξει τη λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.

Κύριε Χάλαρη,

προσδοκώ ότι θα δείτε αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με τη δέουσα ευαισθησία και θα δώσετε λύση.

Είναι αδιανόητο να υφίστανται τέτοια μεταχείριση ανήμποροι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη φροντίδας και όχι ταλαιπωρίας.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς